Se alle programmer

TVNorge

Nyheter fra TVNorge

Halve Norge mister TVNorge-kanalene

Publisert:
Kjære seere og Canal Digital-kunder, jeg beklager å måtte fortelle dere at jeg nettopp har mottatt beskjed fra Telenor om at alle Canal Digital-kunder nå mister TVNorge, MAX, Discovery, Eurosport og ni andre kanaler. Én million norske husstander rammes.

Avtalen vi har hatt med Telenor løper ut ved midnatt. Selv om vi fra vår side i flere runder har forsøkt å nå frem til en avtale og redusert våre krav betydelig, har ikke Telenor beveget seg ett øre de to siste ukene. Faktum er at tilbudet fra Telenor innebærer 0,- kroner i økt betaling for vår kanalpakke siden forrige avtale ble inngått i 2010. I samme periode har Canal Digital økt sine utsalgspriser med mer enn 30%. Prisen for TVNorge har vært uforandret i 10 år. Vår andel av brukerbetalingen er med andre ord kraftig redusert, mens vi har vokst kraftig i seerandeler og investert tungt i norsk innhold. Ingen betaler mindre til norsk innholdsproduksjon enn Telenor.

Vi har bedt om en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende 1 kopp kaffe, per kunde per år. Telenor kaller dette et urimelig krav. De forsøker også å så tvil om at dette er en korrekt fremstilling. Det kan jeg nok en gang forsikre om. Telenor prøver i stedet å gjøre dette til en diskusjon om sportskostnader. Det er riktig at vi diskuterer Tippeligaen, og skal vi finne en god løsning på det, vil det koste mer enn en kaffekopp. Men det er ingen deadline nå for å bli enige om Tippeligaen, og konflikten handler ikke om dette. Vi har gitt Telenor tilbud på våre kanaler uten fotballen. Og da er det altså en kaffekopp i året det handler om.

Vi forhandler gjerne, men vi kan ikke forhandle med oss selv. Det krever to villige parter for å finne en løsning. Det er leit at seerne blir en uskyldig tredjepart her, og vi har forståelse for at situasjonen kan skape frustrasjon. Det er nok mange som gleder seg til fortsettelsen på I kveld med YLVIS LIVE, og flere av våre mest populære programmer som har premierer de neste ukene.

Men situasjonen nå er at Discovery-kanalene, som består av TVNorge, FEM, MAX, VOX, Discovery Channel, TLC, Eurosport, Eurosport Norge, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, ID: Discovery Investigation og Discovery Showcase HD, blir borte fra Canal Digitals kanalpakker. Dette gjelder både kabel- og satellitt-kunder, samt TV-abonnenter tilknyttet Telenors fiber. Også Viasat-kunder vil bli berørt. Alle andre distributører har vi fremdeles avtale med.

Jeg beklager nok en gang at dette ble resultatet, men vår dør er selvsagt åpen for nye tilbud fra Telenor og Canal Digital. Jeg håper i det lengste at noen banker på.

Mvh,
Harald Strømme
Sjef for TVNorge og Discovery Networks